А А- А+ А Избери език БГ EN
Стойности за 1 дял 25 септември 2024 г.
Стойности за 1 дял
25 септември 2024 г.
» Професионален пенсионен фонд 1.68979
» Универсален пенсионен фонд 1.69541
» Доброволен пенсионен фонд 1.25076

"ДЗИ" АД стартира нов пакет продукти по дългосрочно животозастраховане.


"ДЗИ" АД стартира нов пакет продукти по дългосрочно животозастраховане. Смесена застраховка "Живот", "ДЗИ - Живот+" (тарифа 26), е разработена с оглед нуждите на различните групи клиенти в три варианта: застраховка с постоянна застрахователна сума, застраховка с 5% ежегодно нарастваща застрахователна сума и застраховка с изплащане на авансови суми.

Другите продукти в пакета по дългосрочно животозастраховане са "ДЗИ - Просперитет" (тарифа 28), смесена застраховка "Живот", "ДЗИ - Гарант" (тарифа 25), застраховка за гарантирана рента, "ДЗИ - Алтернатива" (тарифа 27), универсална застраховка за пенсия, и "ДЗИ - Детство" (тарифа 29), детска застраховка.

Новите застраховки комбинират добро рисково покритие със спестовен елемент и могат да бъдат свързвани с някой от следните инвестиционни фондове: "Високодоходни ценни книжа, гарантирани от държавата" - фонд ДЦК в лева, Валутен фонд в щатски долари или евро.

До края на май 2004 застрахователните агенти на "ДЗИ" АД и застрахователните брокери, с които компанията работи, ще могат да сключват договори и по старите продукти. От 01.06.2004 обаче ще бъде в сила само новият пакет дългосрочни застраховки "Живот".

Срокът за сключване на застраховките варира от 5 до 20 години (за тарифа 27 е до 25 години) - по избор на клиента. Застраховки ще могат да сключват клиенти до 65-годишна възраст. Разсрочването на годишната вноска е според възможностите на клиента и може да бъде на месечни вноски.

Застрахователната сума е абсолютно гарантирана и за да се избегнат рисковете на валутния обмен, всички разплащания ще могат да са в съответната валута. Това дава на клиентите на "ДЗИ" АД по-голяма стабилност и сигурност в инвестициите.

Заедно с новите продукти по дългосрочно животозастраховане стартира и ново оформление на застрахователните полици, както и на всички документи, съпътстващи застрахователния договор.