А А- А+ А Избери език БГ EN
Стойности за 1 дял 14 октомври 2024 г.
Стойности за 1 дял
14 октомври 2024 г.
» Професионален пенсионен фонд 1.69491
» Универсален пенсионен фонд 1.69969
» Доброволен пенсионен фонд 1.25737

Изпълнителният директор на „ПОД-Бъдеще“ АД Андрей Шотов получи приз за цялостен принос за развитието на допълнителното пенсионно осигуряване в България


894e7536e8f3c5142c7c53464d5a58e3.jpg

Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” награди Андрей Шотов, изпълнителен директор на „ПОД-Бъдеще“ АД и член на съвета на директорите, за цялостен принос към развитието на допълнителното пенсионно осигуряване в България. Наградата беше връчена по време на официална церемония по случай Деня на застрахователя на 1 октомври. Събитието се организира от Фондацията, заедно с Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, Асоциация на българските застрахователи и Висшето училище по застраховане и финанси.

“За мен е чест да получа наградата за цялостен принос от сектора, с който избрах да свържа професионалния си път. За толкова години все още не възприемам работата си като задължение, а като мисия и призвание, с които бих искал да допринеса за развитието на обществото ни и по-добър стандарт на живот в страната ни. Имам поглед върху допълнителното пенсионно осигуряване още от създаването му и съм удовлетворен, че усилията ми и тези на толкова колеги от сектора вече дават резултат. Има много аспекти, които бихме могли да подобрим, ако ни се предостави законова възможност и едно от тях е въвеждането на мултифондовете. Искам да поздравя и всички колеги, с които заедно вървим в мисията си да осигурим стабилно, дългосрочно ангажирано, допълнително пенсионно осигуряване, с добра доходност и в подкрепа на българската икономика,” коментира Андрей Шотов на церемонията.

 Г-н Шотов заема поста на изпълнителен директор в „ПОД-Бъдеще“ АД от 2003 г., когато дружеството все още оперира под името „ДЗИ-Пенсионно осигуряване”. Под негово ръководство компанията въвежда за пръв път в сектора иновации като мобилно приложение, интегрирана мобилна технология за електронна идентификация и е-подпис, дигитализация на обслужването на осигурените лица и други. 

Към края на юни 2024 г. „ПОД-Бъдеще“ АД управлява нетни активи на стойност близо 592.4 млн. лв., а осигурените в негови фондове надминават 202 хил. души. Компанията има три пенсионни фонда - универсален, професионален и доброволен.